Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου
Χρόνος από το Ξενοδοχείο: 4 λεπτά
Aπόσταση από το Ξενοδοχείο: 1 Km

Το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου στην Αργολίδα που εγκαινιάστηκε το 1988, στεγάζεται σε ένα πέτρινο νεοκλασικό κτίριο της λεωφόρου Αμαλίας στο κέντρο του Ναυπλίου, αποτελώντας ουσιαστικά παράρτημα του αντίστοιχου μουσείου της Αθήνας. Οικοδομήθηκε περίπου στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της εποχής.

Από το 1828 έως το 1834, επί Καποδίστρια και κατ’εντολήν του, στέγασε την πρώτη Σχολή Ευελπίδων ενώ αργότερα το υπουργείο Στρατιωτικών.

Στους δύο ορόφους του Πολεμικού Μουσείου Ναυπλίου, το οποίο έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο,εκτίθενται με χρονολογική σειρά κειμήλια της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας από την Επανάσταση του 1821 έως και την Απελευθέρωση από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις (1944).

Συγκεκριμένα, στον πρώτο όροφο του Πολεμικού Μουσείου Ναυπλίου τα εκθέματα βρίσκονται σε τέσσερις αίθουσες και ο επισκέπτης θα βρει κειμήλια από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την περίοδο της Επανάστασης του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908), τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913) και από τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918) στο πλευρό της Αντάντ.

Στο δεύτερο όροφο του Πολεμικού Μουσείου Ναυπλίου σε δύο αίθουσες υπάρχουν εκθέματα από τη Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922), τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941, τη Γερμανική Εισβολή, τη μάχη της Κρήτης (1941), την Κατοχή και την Απελευθέρωση.

Πρόκειται για διάφορα έργα τέχνης και χειροτεχνίας, λιθογραφίες, χαρακτικά, όπλα, στολές,παράσημα, μετάλλια, φωτογραφίες και έντυπα, κειμήλια,γραπτές πηγές και άλλο πολεμικό υλικό που αποτελούν προσφορές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματοςnbsp αλλά και ιδιωτών της Αργολίδας.

Το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου λειτουργεί από την Τρίτη έως την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών εορτών από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ενώ στις επίσημες αργίες από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 2. Το κτίριο παραμένει κλειστό τα Χριστούγεννα, την 1η Φεβρουαρίου (γιορτή του πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου), τη Μεγάλη Παρασκευή, την Κυριακή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Η τιμή εισόδου είναι στα 2 ευρώ και για μαθητές, φοιτητές Ε.Ε, εκπαιδευτικούς, ξεναγούς και άτομα τρίτης ηλικίας είναι δωρεάν.

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.