Προμαχώνας Πέντε Αδέλφια
Χρόνος από το Ξενοδοχείο: 1 λεπτά
Aπόσταση από το Ξενοδοχείο: 1 Km

Ο Προμαχώνας Πέντε Αδέλφια βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Ακροναυπλίας και κατασκευάστηκε για να ελέγχει μαζί με το Μπούρτζι την είσοδο του λιμανιού του Ναυπλίου.

Τα Πέντε Αδέλφια είναι ένα προεξέχον τμήμα τείχους απο το υπόλοιπο τείχος της Ακροναυπλίας, αυτόνομα οχυρωμένο για την αμυντική προστασία του Ναυπλίου απο την πλευρά του Αργολικού κόλπου πάνω απο την Πύλη της Θάλασσας.

Η κατασκευή του Προμαχώνα χρονολογείται μεταξύ 1389-1540 όταν το Ναύπλιο βρισκόταν υπό την κυριαρχία της Α` Ενετοκρατίας.

Την περίοδο εκείνη υπήρξε και η ανακάλυψη της πυρίτιδας και έτσι δώσανε ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική οχυρωματική τεχνική του προμαχώνα τοποθετόντας πέντε κανόνια βαρέου τύπου και απο εκεί πήρε το όνομα Προμαχώνας Πέντε Αδέλφια.

Απο τον Προμαχώνα κάθε βράδυ άπλωναν μια βαριά αλυσίδα έως το Μπούρτζι για να κλείνουν την είσοδο του Ναυπλίου απο τη θάλασσα και έτσι είχαν δώσει στο λιμάνι του Ναυπλίου το όνομα Porto di Cadena.

Τα κανόνια Πέντε Αδέλφια που σώζονται σε καλή κατάσταση προέρχονται απο ένα εργοστάσιο της Βενετίας του Ιωάννη Φραγκίσκου Αλμέργκετι που υπήρχε απο το έτος 1487 και σε ένα απο τα κανόνια του προμαχώνα ο χύτης κατασκευαστής άφησε την υπογραφή του MARCANTONIO Q. NICOLΟ΄ DI CONTI FONDITOR PUBLICO D’ ARTIGLIARIE.

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.