Παράλιο Αστρος
Χρόνος από το Ξενοδοχείο: 40 λεπτά
Aπόσταση από το Ξενοδοχείο: 32 Km

Το παράλιο Αστρος στην Βόρεια Κυνουρία αποτελεί το σημαντικότερο καλοκαιρινό θέρετρο και αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για τους κατοίκους των νομών Αρκαδίας, Αργολίδος και όχι μόνο καθώς τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σημαντική αλλά ήπια τουριστική ανάπτυξη με αρκετούς επισκέπτες από την Αθήνα αλλά και το Ναύπλιο. Αυτό οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: Ο πρώτος έχει να κάνει με τη μικρή απόσταση που το χωρίζει από τα αστικά κέντρα που αναφέραμε και την εύκολη πρόσβαση σε αυτό, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με την ομορφιά του φυσικού τοπίου και τα γραφικά σπίτια. που φτάνουν μέχρι την άκρη της μεγάλης και όμορφης παραλίας.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος έχει να κάνει με την ίδια την παραλία του Άστρους καθώς σίγουρα θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά και είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με όμορφη παραλία, πεντακάθαρη θάλασσα και ένα μεγάλο μέρος της είναι χτισμένο αμφιθεατρικά. στο λόφο νησί όπου κυριαρχεί η παρουσία του και το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του. Το νησί είναι μια μικρή αστεροειδής χερσόνησος, εξ ου και το όνομα του χωριού, όπου είναι χτισμένα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και αποτελούν το πιο γραφικό μέρος του οικισμού. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Παραολυμπιακό Κάστρο του Άστρους, το οποίο, σύμφωνα με το Χρονικό του Μορέως, χτίστηκε το 1256 από τον ηγεμόνα του πρίγκιπα της Αχαΐας, Γουλιέλμο Β’ Βιλλεαρδουίνο, για να υποτάξει τους Τσάκωνες που κατοικούσαν στην περιοχή. Πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείτε καθώς έχει εξαιρετική θέα στον Αργολικό κόλπο, το Ναύπλιο και φυσικά την παραλία του Άστρους με το γραφικό λιμάνι και τη μεγάλη παραλία της Καλλιστού μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων!

Στην περιοχή υπάρχει ένα υπαίθριο θέατρο που ονομάζεται Μελίνα Μερκούρη. Υπάρχει επίσης ένας πετρόκτιστος φάρος που πρωτοάνοιξε το 1893 αλλά είναι ανενεργός από το 1999. Ανήκει στην Υπηρεσία Φάρων του Ναυτικού.

Back To Top
This site is registered on wpml.org as a development site.